Levensduurverlenging

In principe kan de op Luigjes gebaseerde zonneboiler buiten de stookmaanden in de volledige warmwaterbehoefte van een gemiddeld gezin voorzien. In de stookmaanden is dat ongeveer 50%.

Een goed ingestelde zonneboiler kan het totale aardgasverbruik tot wel 50% verlagen.

Een nieuwe zonneboiler met een vergelijkbare capaciteit als de Luigjes zonneboiler, kost op dit moment, inclusief montage en BTW en exclusief demontage en afvoer, minimaal €2000.

Uw Luigjes dokter verlengt de levensduur van uw zonneboiler voor meerdere jaren tegen zeer redelijke kosten. Het systeem gaat weer warmte leveren en daarmee is het rendement van de behandeling doorgaans veel hoger dan het plaatsen van een nieuwe zonneboiler.

Wij vervangen een defecte solarpomp met een nieuw exemplaar van hetzelfde type. U kunt overwegen een hedendaagse hoogrendement solarpomp te plaatsen. Het jaarlijks energieverbruik van de pomp daalt dan van 112Kwh naar 35Kwh. Een besparing van €18 per jaar.

Inden de boiler echt aan het eind van zijn technisch leven is en investeringen niet meer opwegen tegen het economisch rendement, zal uw Luigjes dokter daarvan melding maken en de behandeling onmiddellijk staken. Daarmee heeft u zekerheid en kunt u met gerust hart een vervanging overwegen.

De Luigjes dokter zal in dit geval afspraken met u maken over demontage en afvoer (indien gewenst).